Perfect Pilates

Balans, lenigheid en kracht

Pilates is een bewegingsleer die in de vorige eeuw door Joseph Pilates is ontwikkeld. Eerst noodgedwongen om soldaten in strafkampen tijdens de Tweede Wereldoorlog in zo goed mogelijke conditie te houden en later doorontwikkeld voor professionele dansers om nóg betere prestaties te kunnen leveren.

Pilates heeft zich in de loop der jaren zodanig bewezen dat het grote aandacht heeft gekregen van fysiotherapeuten; zowel als preventieve, maar ook als curatieve bewegingsvorm bij diverse blessures en beperkingen. Hedendaagse fysiotherapeuten hebben de klassieke pilates daarom bewerkt tot een bewegingsvorm die voor iedereen geschikt is: Perfect Pilates.

Perfect Pilates richt zich in eerste instantie op de rompstabiliteit. Door verschillende, ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen train je je dieperliggende spieren, je balans, je lenigheid en je kracht. In een rustige en ontspannen setting, zijn ademhalingstechnieken, concentratie en precisie onontbeerlijk om de oefeningen goed uit te voeren.


Perfect Pilates bij Studio Movivo betekent dichtbij in de wijk voor jong en oud op een ontspannen manier aan je fysieke en mentale gezondheid werken. We werken met kleine groepen, waardoor er ruimte en aandacht voor individuele hulp en aanpassingen is. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. De oefeningen worden veelal op een mat uitgevoerd, al dan niet met attributen zoals een kleine of grote bal. Elke work-out wordt zorgvuldig opgebouwd en je zult het effect direct gaan merken. Perfect Pilates is een mooie aanvulling op cardio- of (isolatie) spierkracht training, doordat we juist de dieperliggende spiergroepen en spierketens trainen.

 

Voor tijden en prijzen zie pagina 'groepslessen en tarieven'.